Achnaton´s Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pomáha získať i stratiť

Náš najväčší učiteľ menom Život nás naučí že čas dokáže veľa zmeniť. Nikdy nevieme kedy nám a čo nám čas naplánuje. Môžeme to iba predvídať a skúsiť sa na to pripraviť.Bohužiaľ každá vec má svoje pre a svoje proti inak povedané dve odlišné strany mince.A ako časom niečo získame, samozrejme aj niečo stratíme. Keď ide o materiálnu vec, dá sa to prežiť lebo existuje milión ďalších takých istých no možno aj lepších vecí. No keď prídeme o priateľa či niekoho bližšieho bolí nás to najviac. Ale možno raz príde niekto kto vám tu ranu na srdci a duši pomôže zahojiť. Taktiež je zaujímavé ako čas dokáže i ľudí zmeniť. Jeden deň si myslíme že o danom človeku vieme všetko no na druhý deň ho nemusíme spoznať. Verím že ľudia ešte poznajú slovo cit a nájdu seba samých. Počas toho čo som si za posledných pár mesiacov prežil zistil som toho veľa. Získal no i stratil som veľa vecí ktoré mi budú chýbať. Prežil som si ťažké a drsné časy no i časy nádherné a krásne. Jeden z tých nádherných sa so mnou drží dodnes. Tomu som rád. Neviem koho už sa spýtať či vníma ten čas ako uteká tak ako ja. Je mi toho ľúto pretože si nestíham užiť krásne veci ktoré majú prísť. No do sklonku svojich síl si budem užívať všetko čo sa len dá a veriť že sa na mňa čas usmeje.

Čas je priateľ i nepriateľ | stály odkaz

Komentáre

  1. čas je neúprosný
    to je pravda, no myslím, že dohodnúť sa s ním dá, takže užívaj čo najviac a tie zmeny... v ľuďoch, na ľuďoch, na sebe samom sú zrkadlom doby ktorú žijeme, prispôsobujeme sa situáciám niekedy proti svojím zásadám... niekedy prosto niet kam ustúpiť, no prispôsobovať sa tiež nie je nutné vždy, treba vedieť odhadnúť ten správny čas, a sme opäť pri ňom.. život je príliš krátky... užívaj čo najviac, držím palce
    publikované: 10.11.2011 08:47:19 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hmmmmm
    Život nám prináša rôzne veci.....krásne i tie boľavé.........a jedinou spravodlivosťou v ňom je, že čas nám plynie všetkým rovnako rýchlo.......jediné o čo sa môžeme snažiť je.......užívať si každú chvíľu najlepšie ako sa len dá.........tak ako sa to spieva v jednej pesničke............................ako posledný krát :)
    publikované: 11.11.2011 19:12:17 | autor: danulaSK (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Achnaton,
    tvoja výpoveď je smutná, so skrytou bolesťou, ktorá sa ti vryla do srdca. Aj ja si uvedomujem, ako ten čas letí. Aký nepredvídateľný je každý deň, keď cestujem do práce. Keď všetci sa ponáhľajú, predbiehajú, súperia a za okamih nastane pominuteľnosť, o ktorej boli presvedčení, že tak rýchlo nepríde. Najhoršie je to vtedy, keď znenazdania človekovi oznámia, že už nestretne toho, s kým sa len pred pár hodinami lúčil, alebo keď mu lekár oznámi krutý verdikt, že oheň jeho života dohorieva a on si uvedomí, že ešte by chcel toľko urobiť, toľkých potešiť a s toľkými sa o svoje rady do života podeliť... a vtedy sú malicherné pokrčené šaty, nevyčistené topánky, bezvýznamné škriepky, alebo meškajúce vlaky. Chce si vychutnať každú hodinu a jej 60 minút, každú minútu a i tú končiacu 59 sekundu, aby si mohol povedať snažil som sa....bohužiaľ dvere života sa príliš rýchlo zabachli. Možno by uspokojenie nastalo, keby človek stihol knihu napísať. Ale majú všetci na to talen?
    publikované: 12.11.2011 18:07:53 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vasilisa26
    Drahá vasilisa26, myslím že všetci majú talent písať knihy, pretože kaýdý či mladý či starý píše knihu, píše knihu menom Môj život, ktorej stránky sa plnia každý deň. No niektoré sa zabudú iné uchovjú ale iba ti epre nás najpozoruhodnejšie sa čítajú.
    publikované: 12.12.2011 23:20:02 | autor: Achnaton (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Achnaton
    S odstupom času si uvedomujeme lepšie súvislosti udalostí,čas hojí rany(čiastočne),čas je ...- sekunda večnosťou a večnosť sekundou... relativita:-)...ktorá nás mätie...
    publikované: 13.12.2011 09:49:16 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014