Achnaton´s Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Domček z Karát

Poznáte to keď sa na niečo tešíte ako malé dieťa príde ten zlomový bod? Voláme ho všelijak ale najčastejšie zákon schválnosti. Žije, zaspáva a vstáva s nami, drží sa nás ako tieň a vždy keď môže tak zaútočí. Snažíme sa s ním bojovať ale márne. Keď sa niečo tešíte a myslíte si že už vám to nič neprekazí tak vtedy uderí, odnikiaľ a bez milosti a váš sen či očakávanie sa rozsype ako keď fúknete čo i len jemným vánkom do domčeku postaveného z karát. Snažil som si v duchu si hovoriť, kľuď neteš sa zle to dopadne, no nejde to, túžba po daj materiálnej či nemateriálnej veci, tá túžba prekoná vaše ja, tak v okamihu, čo i len jedinom sa vám pred očami sen rozpadne. A zrazu z cesty ktorú ste si vydláždili zostane iba slepá uličku. No naspäť to nejde a čo teraz. Nenavidím to keď sa na niečo teším a zrazu to dopadne tak ako v najhoršej nočnej more. Snažiť sa myslieť na niečo iné alebo sa prestať na to tešiť to nemá význam. Pretože túžba je silnejšia ako vy sami a len ľudia s vôľou z ocele jej dokážu odolať. Ja bohužiaľ nie. To ma štve že aj keď viem, že keď sa na vec teším a viem že ak sa budem moc tešiť tak ta vec sa nestane, aj tak sa na to teším a potom ma to tak bolí keď sa to nevydarí, že by som najradšej skočil pod najbližší vlak. A tak neviem čo si po tom počať, chodím ako telo bez duše. Ako sa s tým vyrovnávate vy s týmito sklamaniami? Poraďte mi prosím. Pretože tu ste mi toľko krát pomohli a vďaka vám som veľakrát našiel svetlo v tuneli.

Z blata do kaluže | stály odkaz

Komentáre

  1. Zákon schválnosti, zákon bez výnimiek
    So sklamaním sa vyrovnám tak, že príde dalšie sklamanie, ktoré to staré zatieni .. ale -Nie všetko zlé, je také zlé ako sa zdá- ;-) ...alebo to skús brať aj tak, že -Všetko zlé je aj na niečo dobré- :-)
    publikované: 13.11.2011 12:20:35 | autor: Secretor (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Veľa ľudí verí, že vo vesmíre existuje teória príťažlivosti.......niečo ako pozitívne myslíš a pozitívne veci k sebe pritiahneš......myslíš negatívne....a pritiahneš k sebe tie negatívne.........v zmysle želaj si niečo dobré a to dobré sa ti stane.......tak ju vyskúšaj....neboj sa tešiť...neboj sa želať si niečo pekné v živote...........a potom daj vedieť či to funguje...:)
    publikované: 13.11.2011 14:58:07 | autor: danulaSK (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Achnaton,
    ==Preto by sme mali veriť tomu čo robíme a taktiež veriť aj v to že daná vec sa nám podarí. ...potrebujeme dve veci. Prvou sú ľudia ktorý stoja za nami a pomáhajú nám a druhou je viera ktorá nám pomôže. Vieru ja sám o sebe definujem ako dôveru v samého seba ...==Vieš, kto to napísal? Tak si ver!!!!
    publikované: 13.11.2011 16:59:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. júj, totok som študúvala dlho!!
    a ešte aj podľa Tajomstva som sa snažila k očakávaniam pristupovať, že dajte si prvú úlohu, že dnes dostanete od niekoho kávu alebo pozvanie na kávu, do mestečka som išla a dostala som... papuču na auto.... no nič! existujú ale aj opačné situácie, keď ideš niečo vybaviť a čakáš katastrofu a ona sa nekoná!!! naopak, všetko dopadne fasa!!! Niekde je balans v našom vnútri, snáď len treba odhodlane chodiť všade a hlavne s pokojom v duši....
    publikované: 13.11.2011 19:11:07 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014